De Jordaan Zingt

De Jordaan Zingt

Met Mieke Stemerdink & Jason Bouman

Muziektheater

Prijzen

1e rang: € 22,00

Met Mieke Stemerdink & Jason Bouman

We leven in een bijzondere en onzekere tijd. De wereld is veranderd door COVID-19. De wereld kwam tot stilstand met een schok. Theatertours werden stilgelegd en de theaters bleven verplicht leeg. Onrust en zorgen bij muzikanten, producenten, impresariaten; lege agenda’s en geen brood op de plank.
Ook een tijd waar creativiteit de ruimte kan krijgen, nieuwe plannen gesmeed kunnen worden en mooie samenwerkingen worden aangegaan. In het licht van troost, verbinding en saamhorigheid ontstond het idee van De Jordaan Zingt.

Tegen de achtergrond van schrijnende armoede ontstond een geromantiseerd beeld van opgewekte solidariteit tussen de kinderrijke en kleinbehuisde Jordanese families. Die saamhorigheid spreekt ook uit de liederen in het Jordaanrepertoire, waarin men de grote liefde voor de buurt, Mokum en de Ouwe Wester bezingt. Daarnaast klinkt in het Jordanese lied vaak de liefde voor het Italiaanse belcanto door.
In de 20e eeuw bracht de Jordaan vele muzikale talenten voort, zoals accordeonvirtuoos Johnny Meijer en zangers met een typisch 'Mokums' stemgeluid, zoals volkszangers Johnny Jordaan, zijn neef Willy Alberti, zanger/bassist Manke Nelis en zangeres Tante Leen.

Mieke Stemerdink (frontvrouw van de iconische band de Gigantjes) en volkszanger Jason Bouman (winnaar van het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen) brengen met hun theaterprogramma De Jordaan Zingt het repertoire van tante Leen, Johnny Jordaan, Manke Nelis en anderen opnieuw tot leven. In het decor van het café van Tante Leen brengen ze de broodnodige saamhorigheid, troost, hoop en humor naar het theater en slaan een brug tussen verleden en heden met verhalen en repertoire uit de Jordaan. De bezoeker wordt ondergedompeld in de muziek waar het hart van overloopt met een lach en een traan.
Mieke en Jason worden begeleid door accordeonist André Vrolijk en multi-instrumentalist en vocalist Martin Bakker.
Het repertoire bestaat onder meer uit Ach Vaderlief, Keetje Tippel, Telkens weer, Amsterdam huilt, Als van geen ander, Dievenwagen, Glimlach van een kind, En toch haat ik je niet, Zeg t maar, Oh Johnny, Wil met jou hand in hand en Diep in mijn hart.

Mieke Stemerdink: vocals Jason Bouman: vocals, toetsen André Vrolijk: accordeon Martin Bakker: contrabas, bas, gitaar, vocals Sylvia Houtzager: regie-adviezen Masja Schimscheimer: producent en (tour)management Details