De Indië Monologen

De Indië Monologen

De Indië monologen

Toneel

Prijzen

1e rang: € 24,00
2e rang: € 21,00

Nederlands-Indië 70 jaar na de onafhankelijkheid

70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden?

De Indië Monologen is een unieke theateravond met wisselende combinaties van gasten en met Nederlands-Indië als centraal thema.

Elke editie van 'De Indië Monologen' presenteert een uitgelezen gezelschap van drie bekende Nederlandse schrijvers, musici en acteurs, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. In Theater de Purmaryn komen o.a. Wieteke van Dort en journalist Herman Keppy hun verhaal vertellen.

Wieteke Van Dort (Tante Lien) is in Indonesië, Surabaya geboren en op viertienjarige leeftijd naar Nederland gekomen. "Ik ben jeugdsentiment voor heel veel mensen.'' Op de radio in de opvolger van Kleutertje Luister, Radio Lawaaipapegaai, als cabaretière met Wim Kan en Conny Vonk, op televisie in onder meer Oebele met Willem Nijholt, de Stratemakeropzeeshow met Aart Staartjes en Joosten Prinsen en Het Klokhuis. Haar pièce de resistance is Tante Lien. Het immens populaire Indische tantetje in sarong en het haar in een knot.

Herman Keppy is een Nederlands journalist en schrijver. Hij schreef o.a. voor Het Parool, De Volkskrant en Ons Amsterdam. Als zoon van een Molukse vader, houdt hij zich bezig met de geschiedenis van Indonesië. Hij is eindredacteur van het Molukse blad Marinjo. Als romanschrijver debuteerde Keppy in 2004 met het boek Tussen Ambon en Amsterdam, gebaseerd op het leven van Wim Tehupeiory, arts in Nederlands-Indië.

Muzikanten: Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten - regie: Bo Tarenskeen.