DE GVR 6+

DE GVR 6+

Ila van der Pouw

Kindervoorstelling

Het publiek vergeet dat ze naar poppen kijken

Ila van der Pouw speelt komend seizoen Roald Dahl's meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus. We maken mee hoe de GVR de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot. Daar wachten duizenden dromen in glazen potjes tot ze tijdens nachtelijke reizen van de GVR kinderslaapkamers ingeblazen worden. Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt de wereld van de GVR in. Maar buiten de grot wachten zijn reuzenbroeders. Huiveringwekkende monsters die in het holst van de nacht kleine ‘mensbaksels' verorberen.Samen met de GVR bindt Sofie de strijd aan met de machtige reuzen. Haar plan brengt hen in de Koninklijke slaapkamer waar een droom  - die speciaal voor de koningin is gemengd  - werkelijkheid wordt.

Ila van der Pouw speelt met levensgrote poppen als heuse medeacteurs met echte karakters. Het publiek vergeet dat ze naar poppen kijken!


ILA VAN DER POUW
Ila van der Pouw maakt ruim twintig jaar jeugdtheater. Zij gebruikt daarbij levensgrote poppen. Maar het zijn niet zomaar poppen. Het zijn haar medeacteurs. In haar handen komen ze als echte, gelaagde karakters tot leven. Haar subtiele, sierlijke manipulatie en opvallende stemtechniek doet het publiek vergeten naar poppen te kijken.

Ila van der Pouw is een veelvuldig bekroond theatermaker/poppenspeler.

Tijdens het Praagse Puppet Art Festival wint ze de prijs voor beste poppenspeler. Ook pakt ze de Rabobank Publieksprijs en een nominatie voor de Rabobank Cultuurprijs. Op diverse festivals in Shanghai, Nanchong en Chengdu in China wordt haar werk met verschillende prijzen onderscheiden: beste poppenspeler, beste voorstelling en een prijs voor beste dramaturgie. In 2013 wordt ze genomineerd voor de prestigieuze landelijke Zapp Theater Prijs, een initiatief van de Nederlandse Publieke Omroep. In Quanzhou, China krijgt ze in 2015 voor haar werk een “Honorable Award”. Meer info

Spel: Ila van der Pouw - auteur: Roald Dahl de GVR - regie: Neville Tranter - poppen: Cynthia Borst, Neville Tranter