De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep

Theaterconcert

Prijzen

1e rang: € 17,50

Meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven

Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis ingaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman luisterde een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie M.G. Schmidt maakte worden moeiteloos meegezongen, maar onder het topje van de ijsberg zitten nóg duizenden liedjes – meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven.

Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink-vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, o.a. orkestleider van de Schmidt/Bannink-musicals 'Foxtrot' en 'Madam'. Ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman.

Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten, en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.

De pers schreef over De Grote Harry Bannink Podcast on Tour:

"Het is genieten van de intieme combinatie van een biografie met muzikale meesterwerkjes." ~ Theaterkrant.nl

"Het resultaat is een minzame kruising tussen een college en een recital, met Groenteman als amusant ceremoniemeester en acteur Groothof die als veelvuldig medewerker van de tv-programma's Klokhuis en Sesamstraat de ideale zangsolist is." ~ NRC Handelsblad (3 sterren)

"een charmant, laagdrempelig theatercollege, gegeven door drie apostelen van de componist Bannink: Groenteman als verteller, Groothof als zanger en Van der Stoep als pianist." ~ Volkskrant