De Fransse Eijkel

De Fransse Eijkel

Subtropique

Cabaret | Lachen

Prijzen

1e rang: € 16,50

Het Parool ''Perfecte synchroniciteit in spel en spraak.'’

Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg oftewel De Franse Eijkel ontvingen in 2013 en 2014 beiden de Jos Brink Genesius Penning. Daarna veroverden ze in 2016 samen de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours. Nu is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling SUBTROPIQUE.

Subtropique is een absurdistische en humorvolle cabaretperformance waarin een afspiegeling van de wereld wordt geschetst binnen de muren van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs en wellness resort. Laat je op ongedwongen wijze meevoeren naar een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Een muziektheateravond waarin maffe danspasjes en briljante parodieën worden afgewisseld met aroma’s van eucalyptus, chloor en patchouli.

De pers schreef over Subtropique van De Fransse Eijkel

“Een sterke, vlotte, mooi aangeklede show” ~ Volkskrant

-“Je verveelt je tijdens het ’ronddobberen in deze tropische illusie’, die zeker ook visueel een lust voor het oog is, geen moment.” en “De Fransse Eijkel is in het huidige theaterlandschap zeker een verfrissende aanwinst.” ~ De Telegraaf

‘Ze blazen een frisse wind door het genre, met sterke eigen signatuur.’ ~ Theaterkrant

‘Een aaneenschakeling van absurde sketches en onverwachte wendingen.’ ~ Theaterparadijs
Meer info