De chaos van 2020

De chaos van 2020

Nieuw Utrechts Toneel

Toneel | Uitdagend

Prijzen

1e rang: € 18,50

'I would give myself an A+' - Donald Trump

Op 3 november 2020 mogen de Amerikanen weer naar de stembus. Gunnen ze Trump nog eens vier jaar in office? Greg en Viktor zouden in het voorjaar van 2020 naar Washington D.C. reizen om de stand van het machtigste land ter wereld op te nemen. Maar de wereld ging op slot.
Trump ging aan de slag met ‘Opening up America again’ en het inspiratiemateriaal voor een voorstelling over de Verenigde Staten werd ge-supersized. Het coronavirus zorgde voor verschuiving van macht op het wereldtoneel, complottheorieën, een nog schrijnendere kloof tussen arm en rijk en op z’n minst spraakmakende persconferenties van de zittende president. Gelukkig was er ook saamhorigheid, solidariteit en een strakblauwe lucht.
Om een reis te maken heb je geen vliegtuig nodig. Kom naar het theater en reis mee. We gaan op zoek naar (on)waarheden over Amerika, Amerikanen en onszelf.

'De chaos van 2020' is een wezenlijke, urgente, grappige, intelligente, toegankelijke, actuele, muzikale, fantastische, goed verzonnen en tegelijk heel erg ware voorstelling - in ons geval - na afloop van de Amerikaanse verkiezingen.

Concept en tekst: Greg Nottrot - spel en muziek: Viktor Griffioen, Greg Nottrot e.a.