De Brief voor de Koning, de musical 8+

De Brief voor de Koning, de musical 8+

Naar het boek van Tonke Dragt

Kindertheater

Prijzen

1e rang: € 20,00
2e rang: € 17,50

Een toverachtige reis door de wereld van fantasie

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid?

Onlangs werd bekend gemaakt dat ook Netflix zich op dit fantasierijke en spannende verhaal stort. Zij beginnen in het najaar met de opnames van een serie van 'De Brief voor de Koning'.

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

KINDERBOEKENWEEKFEEST
BFF’s, hartsvriendinnen, bloedbroeders, oftewel echte vrienden. Vrienden maken leer je als kind en kan gelukzalig zijn of juist verdrietig. Iedereen maakt het mee. Echte vriendschap gaat door alle culturen en geslacht heen. Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap, kom erbij!

Dit jaar weer in Theater de Purmaryn in onze mooie nieuwe foyer, een dag vol leuke activiteiten georganiseerd door Bibliotheek Waterland, Het Leesteken, Theater de Verbeelding en De Purmaryn.

Programma
12.30 Open
13.30 Koekla 4+
14.00 De Brief voor de Koning 8+

Met de hele dag een boekenmarkt, je kunt meedoen aan een workshop en andere leuke activiteiten.

Script, liedteksten, regie: Dick van den Heuvel - muziek: Jeroen Sleyfer