Daisy Correia

Daisy Correia

10 anos de fado

Theaterconcert

Prijzen

1e rang: € 19,50

Neem plaats in een intiem kroegje in Lissabon

Daisy Correia maakte tien jaar geleden haar debuut als zangeres van de fado. Deze Nederlandse artieste met Portugees bloed bewijst dat de wereld en de muziek weliswaar veranderen, maar dat het gevoel van ’saudade’ - het onbestemde verlangen - tijdloos en voor iedereen herkenbaar is.

Daisy is een bevlogen vertolkster van dit repertoire over ’liefde en lot’. Samen met haar band zorgt ze voor een eigentijdse aanpak waarin de Portugese guitarra voor de authentieke Portugese klankkleur zorgt. Een Nederlands theater lijkt dan al snel op een intiem kroegje in Lissabon of Coimbra, wisselend van sfeer tussen melancholiek en feestelijk.

De nu 31 jarige Daisy Correia debuteerde in het programma ’Fado Blue’ van Fernando Lameirinhas, de Nederlandse nestor van dit genre. Daarna trok ze rond met diverse producties als ’Este meu fado’, ’Minha viagem pelo fado’ en de aan Amália Rodrigues gewijde hommage ’Uma casa Portuguesa’. Daarnaast is ze jaarlijks te gast in diverse uitzendingen op de Portugese televisie. Behalve in het Portugees brengt de zangeres ook enkele teksten in het Nederlands.
Meer info