Cultuurparade Purmerend

Cultuurparade Purmerend

Theatershow

Prijzen

Elk jaar organiseren de culturele instellingen in Purmerend een gratis toegankelijke cultuurparade voor jong en oud. Dit jaar wordt het Waagplein vóór Theater de Purmaryn weer omgetoverd tot een festivalterrein met meer dan 30 optredens op 8 verschillende locaties: Theater de Purmaryn, Pop- en Cultuurpodium P3, Theater de Verbeelding, Cultuurhuis Wherelant, de NKT Theaterschool, het Filmhuis, Het Purmerends Museum en Bibliotheek Waterland.

Maak kennis met het nieuwe programma van de Purmerendse theaters via de live voorproefjes. Voor kinderen is er Peppa Pig, Simone de Jong en een muziekworkshop van jeugdtheatergezelschap MaxTak. De volwassenen kunnen genieten van een collage van tekst en muziek met Kabarett Dapitulett, een vooruitblik naar 6 nieuwe afleveringen op een andere locatie met De Wasserette van het Volksoperahuis, een voorproefje van de ‘rockumentary’ van The Promise, met o.a. Servaes Nelissen en liedjes uit de laaiend enthousiast ontvangen voorstelling van Peter van Rooijen.

De hele dag door zijn er optredens van lokale dansscholen, muzikanten, orkesten, theatergezelschappen en het NKT. Leuk om je (klein)kinderen te zien optreden, maar ook om eens te kijken of je je wilt aanmelden bij een vereniging. Linda de Groot leest de kleintjes prachtige voorleesgedichten voor, goochelaar David Nathan is na zijn succes van vorig jaar opnieuw te zien, kinderen kunnen zich laten schminken door Tante Sannie en een eigen ‘wereld van papier’ maken.

De Cultuurparade vindt plaats van 12.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Purmerend. Bekijk voor het actuele programma de informatie op de Facebook-pagina van de Cultuurparade.