Celia!

Celia!

Met Susan Visser, Eric Corton, Manoushka Zeegelaar Breeveld e.a.

Muziektheater

Prijzen

1e rang: € 23,00
2e rang: € 20,00

Een swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit

Twee Cubaanse iconen, Celia Cruz en Celia Sánchez, ontmoeten elkaar in de nieuwe swingende voorstelling van Urban Myth.

Wie aan Cuba denkt, denkt aan Salsa. En wie aan Salsa denkt, denkt aan Celia Cruz: de Queen of Salsa. In 'Celia!' speelt Manoushka Zeegelaar- Breeveld de rol van Cruz. Susan Visser is Celia Sánchez, rechterhand van Fidel Castro (Eric Corton) en spil van de Cubaanse revolutie. De idealen van de gevluchte Cruz en de revolutionair Sánchez staan lijnrecht tegenover elkaar. Er ontstaat spanning en conflict over loyaliteit en identiteit. En met de steengoede latinband Timbazo onder leiding van Nils Fischer op het podium ontstaat er natuurlijk ook een groot spetterend salsafeest.

Als Celia Cruz met haar band naar Amerika vlucht tijdens de Cubaanse Revolutie, reist Celia Sánchez haar achterna. Sànchez paait, bespeelt en manipuleert Cruz om haar over te halen om terug naar Cuba te komen en zich in te zetten voor de Revolutie: “Als we mensen zoals Celia Cruz achter ons hebben, zijn we onverslaanbaar!”

Cruz voelt zich meer thuis in de muziek waarmee zij haar verloren Cuba vertegenwoordigt, dan in de samenleving waar Sánchez voor strijdt. Er ontstaat een vurig conflict, vol vijandigheid en wantrouwen. Lukt het de revolutionair om de Queen of Salsa over te halen om naar Cuba terug te keren?

Muziek
Live op het podium: salsaband Timbazo. Deze muzikale omlijsting maakt het een feestelijke, temperamentvolle voorstelling met veel swingende salsa en de nostalgische muziek van de Buena Vista Social Club.

De pers schreef over 'Celia':

"Manoushka Zeegelaar Breeveld vertolkt de liedjes met veel gevoel, terwijl Susan Visser opponente Sanchez speelt en enkele keren uit haar rol stapt om te koketteren met haar imago van romcom-actrice." ~ NRC (4 sterren)

"Een heerlijke swingende voorstelling" ~ De Telegraaf

“Krachtige botsing tussen idealisme en gewoon lekker salsa zingen” en “Twee top-actrices, waarbij Manoushka Zeegelaar Breeveld ook nog kan knallen als salsa-zangeres in fraaie uitdossingen” ~ Theaterkrant

"Door de fantastische salsaband Timbazo wordt het ondanks de soms heftige materie een feestelijke voorstelling” ~ Musicalnieuws

“De voorstelling heeft alles: een goed verhaal, goede muziek, humor” ~ ilovetheater
Meer info

Spel: Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser, Eric Corton, Dennis Rudge e.a. - regie: Jörgen Tjon A Fong - tekst: Koos Terpstra - muziek: Nils Fischer, Samuel Ruiz, Oscar Cordero, Joe Rivera, Marc Bischoff, Armando Vidal