CALLAS | ONASSIS | KENNEDY

CALLAS | ONASSIS | KENNEDY

Een muzikale vete

Muziektheater

Prijzen

1e rang: € 22,50
2e rang: € 20,00

Passie en wraak

Na ‘In bed met Dietrich en Piaf’ nemen Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw wereldberoemde iconen onder de loep.

Wereldberoemd regisseur Pier Paulo Pasolini werkt aan de verfilming van Medea, de Griekse tragedie over een vrouw die wraak neemt als ze verstoten wordt door haar geliefde. In de hoofdrol: operazangeres Maria Callas, die met deze film wil bewijzen dat ze méér is dan alleen een mooie stem. Wanneer ze hoort dat scheepvaartmagnaat Onassis haar verlaat voor presidentsweduwe Jackie Kennedy weigert ze haar trailer nog uit te komen. Lukt het de regisseur om de onberekenbare diva weer voor de camera’s te krijgen?

Zes jaar later, tijdens een trip op het beroemde jacht, begint het inmiddels gesloten huwelijk tussen Kennedy en Onassis steeds meer scheuren te vertonen. Voor Jackie blijkt het onmogelijk om haar eerste echtgenoot, president John F. Kennedy, te vergeten. Dan komt Maria Callas aan boord en ontstaat er tussen de vrouwen een merkwaardige band. Is Callas echt gekomen om haar rivale de hand toe te steken of is ze, als een moderne Medea, uit op wraak? En wat zit er precies in de koelbox die Jackie O. steeds met zich meedraagt?

Met live muziek door celliste Marieke van der Heyden
“Al van jongs af aan houd ik veel van muziek en theater en na mijn conservatoriumopleiding ben ik die twee gaan combineren. Als celliste werk in verschillende muziek- en bewegingstheater producties en treed ik op in binnen- en buitenland. Naast (elektrische) cello, speel ik ook theremin en glasharmonica. Ik vind het een uitdaging om mijn instrumenten, composities en elektronica met elkaar te verbinden. In de voorstelling ‘CALLAS | ONASSIS | KENNEDY’ kan ik dan ook mijn muzikale hart ophalen, omdat er zowel voor cello als theremin én glasharmonica een rol is. De theremin en glasharmonica zijn niet vaak te horen in theaters, dus heel mooi dat daar nu de kans voor is. En daarbij: Callas en een theremin, hoe spannend kan je een muzikale combinatie maken!”
Meer info

Cast: Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte - Regie en script: Daniël Cohen