Bart Van Loo

Bart Van Loo

Literaire Salon

Prijzen

1e rang: € 15,00
Onlangs verscheen het nieuwe boek van Bart Van Loo. In De Bourgondiërs. Stichters van de Lage Landen neemt hij de lezer op sleeptouw door de middeleeuwen: een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars, de prachtige beeldhouwwerken van de vergeten Klaas Sluter en de wereldberoemde schilderijen van Jan van Eyck. Deze keer richt Vlaanderens bekendste francofiel zijn blik op onze eigen geschiedenis en vertelt hij het spannende ontstaan van de Nederlanden. Rasverteller Bart Van Loo is de aangewezen persoon om licht te laten schijnen in de duistere middeleeuwen. Meer dan drie jaar lang werkte hij aan zijn nieuwe vuistdikke boek. Hij is gretiger dan ooit om meeslepende, leerrijke en vaak grappige verhalen te vertellen die ons duidelijk maken waar wij vandaan komen. Met een Frans-Bourgondische bril op raast Van Loo door onze nationale geschiedenis. Niet te missen.

De Bourgondiërs is lovend ontvangen door de pers:

'Daarmee komt hun wereld zo wervelend tot leven dat dit boek een ijzersterke kandidaat is als beste geschiedenisboek van 2019.' ~ de Telegraaf (5 sterren)

‘Hij ontpopt zich opnieuw tot een rasverteller.’ en 'Het is alsof we erbij zijn' ~ De Standaard (5 sterren)

'Bart Van Loo is in topvorm.' en 'Leest als een trein, komt aan als een mokerslag.' ~ De Morgen (4 sterren)

'Een historicus met gevoel drama en humor, maar zijn verhaal heeft een stevige wetenschappelijke basis. Een meesterverteller.' ~ Het Parool
Meer info