André het Astronautje 4+

André het Astronautje 4+

Kindervoorstelling

Ready for take-off!

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur 'André het astronautje' voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is.

De makers van de succesvolle Buurman & Buurman-voorstellingen vertaalden dit avontuurlijke ruimteverhaal naar een muzikale voorstelling, met liedjes van Claudia de Breij.

“Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een mooi ruimte-avontuur om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer kinderen voor hun achtste levensjaar met techniek kennismaken, ze op latere leeftijd daar ook ontvankelijker voor zijn, wat gunstig is voor zowel hun eigen toekomst als de maatschappij.

Knutsel een raket!
We roepen alle kinderen op om een raket te knutselen en die op de dag van de voorstelling mee te nemen naar het theater. Zo ontstaat er een groot ruimtespektakel in de foyer. Iedereen krijgt op vertoon van zijn raket bovendien een poster van ‘André het astronautje’.

Op de site van 'André het astronautje' staan leuke knutseltips!

Meer info

Cast: Nellerike de Voogd & Daan van Rijssel en kinderen in de hoofdrollen van André het astronautje en Valentina