Alice in Wonderland 4+

Alice in Wonderland 4+

Mariska Simon

Kindertheater | Muziektheater | Uitdagend

Prijzen

1e rang: € 12,50

Een hele stoere Alice in een visueel feestje

De rups en Alice keken elkaar een tijdje zwijgend aan.
‘Wie ben jij?’ vroeg de rups.
Een beetje verlegen antwoordde Alice:
‘Op dit moment weet ik dat niet zo goed, meneer. Ik weet nog wel wie ik was toen ik vanmorgen opstond, maar sindsdien ben ik geloof ik al een paar keer veranderd.’


Al meer dan 150 jaar geleden schreef Lewis Carroll het boek “Alice’s Adventures in Wonderland’’. Inmiddels kent iedereen het blonde meisje in het blauwe jurkje. Maar Alice is veranderd.
En hoe! Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie. Haar keurige schoentjes voor stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan! Alice kijkt stoer de wereld in door haar ronde brilletje.
Maar als Alice veranderd is, is Wonderland dan nog wel hetzelfde? Heeft het konijn nog wel haast? Is de rups nog wel raadselachtig, de hoedenmaker zo gek als een deur. Of is iedereen een beetje in de war?

In de nieuwe voorstelling van Mariska Simon maken we kennis met Alice en Wonderland zoals zij verbeeld zijn door illustrator Floor Rieder; fris, eigentijds en prachtig vormgegeven.
De voorstelling belooft een visueel feestje te worden en is vooral geschikt voor stoere kinderen die net als Alice niet bang zijn om een klein beetje te veranderen.

Mariska Simon studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans te Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken.

Het is vandaag kleurfeest! Een gratis toegankelijjk muzikaal tekenavontuur in de foyer. Kinderen ontmoeten en inspireren elkaar al tekenen en werken zo samen met twee tekenaars aan een groot kunstwerk. Een singer songwriter zorgt met zijn live lidjes voor een betoverende muzikale omlijsting. Let op: voor het bezoeken van de voorstelling Alice in Wonderland worden wel kosten in rekening gebracht.
Meer info

Regie: Hans Thissen - muziek: Mariska Simon en Ward Veenstra