AKF Finalistentour

AKF Finalistentour

Cabaret

Prijzen

1e rang: € 17,50
Na een intensieve voorselectie, Keep an Eye Masterclasses, een landelijke try-out tournee, halve finales en de zinderende finale, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2021.

De getalenteerde AKF finalisten staan te trappelen om de Nederlandse podia te beklimmen en hun finaleprogramma te tonen vol humor, ontroering en verrassing! Maak tijdens deze tournee kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers en laat je verrassen!

‘Absurdisme was de gemene deler bij de drie acts in de finale, die elk op hun manier een eigenzinnige kijk op het cabaretgenre gaven.’ ~ NRC

Zie hieronder een aantal quotes over de finalisten:

Laura Bakker en Isabelle Kafando
Winnaar AKF Sonneveldprijs 2021 én AKF Publieksprijs

‘Een komisch duo dat opvalt door schaamteloze teksten en snelle schakels tussen verschillende rollen en scènes.’ ~ Jury

‘De twee spelen overtuigend, zingen prachtig en hun voorstelling zit vol schrijnende humor.‘ ~ De Volkskrant

Farida Laan
Winnaar Shaffy Cheque

‘Farida Laan verrast met volvette metaforen en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages beschrijft.‘ ~ NRC

‘Ze brengt een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met haar unieke bewegingen.’
~ Jury


Ramon Chatrer

‘Als Chatrer achter de piano kruipt en over zijn interne worstelingen zingt dan is het puur genieten.‘ ~ Theaterkrant
‘Ramon heeft een diepe stem waarmee hij prachtig zingt op knap gecomponeerde nummers met mooie melodieën en harmonische wendingen.’ ~ Jury


Over het AKF
Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt kleinkunst- en cabarettalenten een intensief ontwikkelingstraject binnen de Nederlandse theaterwereld.
Het AKF richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord. Er is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie, spoken word en het Nederlandstalige theaterlied.
Dat het festival een succesvolle kweekvijver is, bewijzen de volgende namen. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Daniëlle Schel, Glodi Lugungu en Rosa da Silva waren finalist tijdens eerdere edities.

Hoe ziet uw theaterbezoek eruit?
Vanaf nu werken wij met een coronatoegangsbewijs. Dit is vanuit de overheid verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Met deze maatregelen mogen wij de volledige zaalcapaciteit gebruiken en hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden worden tussen het publiek.