Nieuws

Steef de Jong ontvangt Mary Dresselhuys prijs 2017

Steef de Jong heeft de Mary Dresselhuysprijs 2017 gekregen. De jury noemt hetm een opmerkelijk fenomeen.

Steef de Jong (1983) heeft na de laatste voorstelling van 'De Modern Art Revue' in de Toneelschuur in Haarlem de Mary Dresselhuys Prijs 2017 gekregen. Hij ontving de prijs uit handen van Petra Laseur, dochter van de naamgeefster van de prijs. Zij overhandigde Steef de Jong een speciale penning en een cheque van 12.500 euro van de VandenEnde Foundation, te besteden aan verdere persoonlijke ontwikkeling in alle vormen van toneelspelen.

De jury, die bestaat uit Petra Laseur, Hans Croiset, Kees Hulst, Laurens Spoor en Loes van Toorn, noemt Steef de Jong een opmerkelijk fenomeen, een regelrecht multi-talent die uiteenlopende kunstvormen inventief met elkaar weet te verbinden en er bovendien een educatieve laag aan weet toe te voegen. “De voorstellingen van Steef de Jong zijn altijd smaakvol en licht van toon, altijd ironisch-relativerend. Hij combineert Hollandse nuchterheid met on-Hollandse theatraliteit. Hij is een van de jongste laureaten van de Mary Dresselhuys Prijs, maar de jury wil een ode aan zijn talent en originaliteit niet langer uitstellen.”

Steef de Jong staat op woensdag 11 april in De Purmaryn met zijn operette 'Orfeo, een drama van karton'.

De Mary Dresselhuys Prijs
De Mary Dresselhuys Prijs is in 1992 in het leven geroepen door Joop van den Ende, die met de prijs het werk van de actrice Mary Dresselhuys blijvend wilde eren. De prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt aan een acteur, actrice of gezelschap met een uitzonderlijk talent. Eerder ging de prijs naar: Anniek Pheifer (2015) Fedja van Huět (2013), Tjitske Reidinga (2011) Beppie Melissen (2008), Toneelgezelschap Wunderbaum (2006), Jacob Derwig (2004), Sylvia Poorta (2002), Ramsey Nasr (2000), Porgy Franssen (1998), Katelijne Damen (1996), Jeroen Willems (1994) en naamgeefster Mary Dresselhuys (1992).