Nieuws

Nominaties cabaretprijzen bekend

Genomineerd zijn onder anderen: Richard Groenendijk, Stefano Keizers, Rundfunk en Veldhuis & Kemper.

De VSCD-Cabaretjury heeft de nominaties voor de Cabaretprijzen 2018 bekendgemaakt: zes voorstellingen zijn genomineerd voor de Poelifinario (in de categorieën entertainment, engagement en kleinkunst) en vijf voorstellingen voor de Neerlands Hoop. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie entertainment zijn Jochem Myjer met 'Adem in, adem uit' en De Alex Klaasen Revue met 'Showponies'. Genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement zijn Tim Fransen met 'Het kromme hout der mensheid', Richard Groenendijk met 'Om alles!' en Veldhuis & Kemper met 'Geloof ons nou maar'. De genomineerde voor de Poelifinario in de categorie kleinkunst en tevens winnaar: Joost Spijkers met 'Spijkers II'. De jury vond dit programma dermate sterk dat hij als enige genomineerde in zijn categorie naar voren werd geschoven.

Voor de Neerlands Hoop 2018 zijn vijf voorstellingen genomineerd: Johan Fretz met 'De Zachtmoedige Radicaal', Martijn Kardol met 'Bang', Stefano Keizers met 'Erg heel', René van Meurs met 'Ik beloof niks' en Rundfunk met 'Wachstumsschmerzen'.

We feliciteren alle genomineerden. Iedereen was afgelopen seizoen, of is komend seizoen te zien in De Purmaryn en daar zijn we trots op.

De Cabaretprijzen worden op maandagavond 1 oktober in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia.