Nieuws

Lenette van Dongen wint Poelifinario

De cabaretprijzen zijn uitgereikt. Lenette van Dongen won de Poelifinario in de categorie entertainment met haar bejubelde show Paradijskleier.

Lenette van Dongen heeft de Poelifinario gewonnen. Ze won met haar voorstelling Paradijskleier in de categorie entertainment. Ze is volgens de jury een vakvrouw, die razendsnel kan schakelen tussen een lach en een traan. "Ze is in deze voorstelling volledig zichzelf en geeft ons een oergeestige masterclass duurzaam geluk. Haar levenslust spat van het podium." schreef de jury.

Louise Korthals kreeg de prijs in de categorie engagement voor 'Alles is er!', waarin ze volgens de jury "het uiterste persoonlijke moeiteloos verbindt aan het maatschappelijk relevante".

Theo Nijland is "de maestro van het Nederlandse kleinkunstlied", vindt de jury. Hij ging met een Poelifinario in de categorie kleinkunst naar huis voor 'En de rest is onzin'.

Peter Pannekoek won de Neerlands Hoop, de prijs voor een veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief, met zijn voorstelling 'Later was alles beter'. "Een goede grappenmaker was Pannekoek al, nu blijkt hij ook interessante vragen te stellen. Hij laat bovendien knap zien dat cabaret best, of juĂ­st, kan prikkelen als je een genuanceerd verhaal vertelt."

Lenette van Dongen staat dit theaterseizoen met 'Paradijskleier' nog een keer in De Purmaryn op woensdag 12 februari.

Hiervoor zijn nog kaarten beschikbaar >