Nieuws

Internationale Vrouwendag

Vandaag is de dag waarop vrouwen even extra in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom willen wij een aantal vrouwelijke theater talenten op deze pagina uitlichten. 

Lenette van Dongen 

Zit je tussen droom en werkelijkheid gevangen uitgeput op de bank en weet je het ook allemaal even niet meer? In Paradijskleier zal Lenette van Dongen op een hilarische wijze jouw dromen fileren en je weer verliefd laten worden op je eigen werkelijkheid. Vrijdag 25 maart is zij te zien in de Purmaryn. 

Lisa Ostermann 

Donderdag 28 april bestormt Lisa Ostermann de Purmaryn met haar eerste avondvullende cabaretprogramma 'Met z'n allen'. In 2020 won zij alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021! Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo's. 

Trijntje Oosterhuis 

Trijntje trekt met een grote band, bestaande uit de beste musici van Nederland, langs de theaters om het tijdloze Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. Zaterdag 7 mei zal zij te zien zijn in Theater de Purmaryn. 

Lavinia Meijer 

Zij verbindt de muziek met haar persoonlijke ervaringen en ontdekkingen. In combinatie met beeldende kunst, literatuur, spoken word, film, animaties en nieuwe akoestische en elektronische composities omvat Untitled een kijkje in de keuken van deze veelzijdige artieste. Lavinia Meijer is zondag 15 mei te zien in Theater de Purmaryn.

Paulien Cornelisse 

Paulien Cornelisse is terug in de theaters met haar nieuwste voorstelling 'Aanstalten'. Als iemand vraagt 'Zullen we aanstalten maken?' dan begrijpt iedereen wat er wordt bedoeld. Maar wanneer begint en eindigt dat proces? Dat vertelt Paulien donderdag 19 mei in Theater de Purmaryn. 

Voor meer (vrouwelijke) artiesten bekijk hier het volledige programma >