Nieuws

Gouden Genesius Penning voor Stanley Burleson

Musicalacteur en choreograaf Stanley Burleson krijgt de Gouden Genesiuspenning 2017, een onderscheiding van Stichting Tekstpierement voor ‘een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten’

Musicalacteur en choreograaf Stanley Burleson krijgt de Gouden Genesiuspenning 2017, een onderscheiding van Stichting Tekstpierement voor ‘een podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten’. Frank Sanders reikt de penning op 13 november uit tijdens een feestelijk programma in de koepelkerk in Amsterdam.

‘Stanley is een veelzijdige theaterpersoonlijkheid die niet alleen een enorme carrière op het toneel heeft, maar een net zo’n indrukwekkend oeuvre achter de schermen als choreograaf’, laat Stichting Tekstpierement weten. Het bestuur waardeert ook dat hij zijn kennis doorgeeft ‘aan jonge theatermakers en -performers door het geven van lessen, workshops en masterclasses’.

Stanley Burleson staat op zaterdag 25 november in Theater de Purmaryn samen met Freek Bartels in de musical From Sammy With Love

Stichting Tekstpierement is ontstaan vanuit het gezelschap Kabaret TeksTpieremenT van Frank Sanders en Jos Brink. De Gouden Genesius Penning – met daarop de tekst ’Guide my carrreer’ – is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan het werk van Brink. Die kreeg de originele Genesius Penning ooit van de erven van Wim Sonneveld, die hem op zijn beurt van Hollywood-acteur Fred Astaire ontving.

In 2015 ging de onderscheiding naar Ara Halici en in 2016 naar Karin Bloemen.