Nieuws

GAS is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival

De Nederlandse Toneeljury selecteerde de twaalf beste voorstellingen van het moment. GAS van Toneelgroep Jan Vos is er daar één van.

De jury schrijft:

“Toneelgroep Jan Vos heeft een toneelstuk geconstrueerd waarin persoonlijke omstandigheden, ontwikkeling van personages, accurate feitenrelaas en de impact van de gaswinning op Groningen elkaar versterken tot een zeer boeiende en veelzijdige dramatische vertelling – waarvan de relevantie tot ver buiten Groningen reikt.

GAS is een toegankelijke productie, zonder dat de makers een knieval naar het publiek maken. De toonzetting is licht, waardoor er alledaagse herkenbaarheid en directheid van de personages uitgaat, kritische noten kunnen worden gekraakt en ruimte is voor de ontladende lach van uitvergroting, satire en (zelf)spot. Als toeschouwer krijg je de kans om je steeds vanuit een andere positie tot de personages en het maatschappelijke probleem te verhouden.”

Gas is op dinsdag 19 november te zien in De Purmaryn. Bestel je kaarten voor deze avondvullende theatervoorstelling hier >