Nieuws

Fotowedstrijd rond dementie bij Ma

Dit theaterseizoen komt Ma, naar het boek van Hugo Borst, naar het theater. Rond deze voorstelling wordt een fotowedstrijd georganiseerd om een ode te brengen aan de mantelzorgers.

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Neem de foto’s van Margi Geerlinks. Zij volgt Joke Borst, de moeder van Hugo Borst, al jaren, en maakte o.a. de iconische foto’s die gebruikt werden als coverbeelden voor de boeken 'Ma' en 'Ach, moedertje'. Op prachtige, integere wijze laat Margi met haar foto’s zien wat dementie met iemand kan doen. Niet alleen met degene die aan dementie lijdt, maar ook met zijn of haar naaste(n). En de liefde die er altijd is.

Solo Stories, Alzheimer Nederland en Mezzo, Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers, willen een gezicht geven aan deze mantelzorgers. Niet alleen in de voorstelling 'Ma', maar ook daarbuiten.
Daarom roepen zij iedereen op om een foto in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en zijn of haar mantelzorger(s). Een deskundige jury kiest per provincie de mooiste, meest bijzondere foto. Deze 12 foto’s worden opgenomen in een foto-expositie die met de voorstelling 'Ma' mee op tournee gaat en te zien zal zijn in de foyer van de theaters waar 'Ma' speelt.

Iedereen in Nederland mag meedoen, en het maakt niet uit of je ervaring hebt met fotografie. De personen die gefotografeerd worden hoeven niet herkenbaar in beeld te zijn; je kunt er ook voor kiezen iemand van achteren te fotograferen, of juist een detail uit te lichten.

Kijk voor meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden op www.solostories.nl/fotowedstrijd.

De voorstelling 'Ma' staat op donderdag 8 maart in de grote zaal.