Nieuws

De Purmaryn kleurt rood voor de campagne Red Alert

Dinsdagavond 11 augustus kleurde de Purmaryn rood om aandacht te vragen voor de cultuursector en evenementenbranche in deze coronacrisis.

De evenementensector heeft dringend overheidssteun nodig om de COVID-19-crisis te overleven. Theater de Purmaryn is een gemeentelijke instelling en prijst zich gelukkig met de steun van de gemeente Purmerend én onderstreept de noodzaak tot landelijke aandacht voor de problematiek in de sector. Ook in het centrum van Purmerend heeft het theater een Red Alert afgeven door De Purmaryn rood te kleuren. Onze lichttechnici hebben het theater en de toneeltoren verlicht om 21.00 uur. Om 23.55 uur gaat alle verlichting weer uit.

 Uit het persbericht van de RED ALERT CAMPAGNE:

 “Zonder onmiddellijke steun van de overheid dreigt de hele toeleveringsketen in te storten. Evenementen over de hele wereld en in het hele landschap van grote festivals, theaters, locaties en zakelijke evenementen zijn verwoest door COVID -19.

 Red Alert is een internationale campagne geïnitieerd door Plasa.org in Londen, om het bewustzijn van het publiek en de media te vergroten ter ondersteuning van de evenementensector, die ongeveer 100.000 hoogopgeleide mensen in dienst heeft, die allemaal de afgelopen vier maanden geen werk hebben gehad, met weinig kans om opnieuw op te starten tot de lente van 2021. De sector omvat een enorme toeleveringsketen van bedrijven, variërend van productie van evenementen, audio, verlichting, video, logistiek, planning, transport en enkele van 's werelds toonaangevende technologiefabrikanten.