Kinderboekenweek feest!

Op zondag 8 oktober vieren we het griezelige Kinderboekenweekfeest in Bibliotheek Waterland want De Purmaryn wordt verbouwd. Het wordt weer een dag vol leuke activiteiten, georganiseerd door bibliotheek Waterland, De Purmaryn en Het Leesteken.

Kom verkleed en loop over de monstercatwalk, laat je monsterachtig mooi schminken, doe mee aan de workshop griezeldans en ga op de foto met Dolfje Weerwolfje. Om 13.00 uur begint de spannende kindervoorstelling ‘De woeste woning’ op de 2e verdieping van de bibliotheek.

Programma

12.00 - 12.30 uur | Dolfje Weerwolfje leest voor + fotomoment
12.15 - 12.45 uur | Workshop griezeldans met het NKT
13.00 - 14.00 uur | Voorstelling De woeste woning 7+
13.30 - 14.00 uur | Dolfje Weerwolfje leest voor + fotomoment
14.15 - 15.00 uur | Ontmoet Harmen van Straaten
15.00 - 15.45 uur | Monstercatwalk, prijsuitreiking schrijfwedstrijd en versnaperingen

Doe mee aan de schrijfwedstrijd!

Harmen van Straaten heeft een paar zinnen geschreven; het begin van een griezelig verhaal. Maak jij het af?

Stuur je verhaal van maximaal 1 A4 naar griezelen@bibliotheekwaterland.nl. De vijf beste inzendingen sturen we door naar Harmen van Straaten die de uiteindelijke winnaar kiest. Je kunt je verhaal nu al insturen!

Wat kun je winnen?

De winnaar krijgt het boek ‘Toen kwamen de monsters’ van Harmen van Straaten en 2 kaartjes voor een theatervoorstelling. Tijdens de Kinderboekenweek wordt je verhaal voorgelezen in alle vestigingen van Bibliotheek Waterland.

‘Jesse wrijft in zijn ogen. Hij heeft al voor de zoveelste keer de kerkklok in de verte horen luiden. Het wil maar niet lukken om in slaap te vallen. Hij draait zich nog maar een keertje om. Het is niet eens volle maan. Want dan kun je de hele nacht wakker liggen. Dat weet hij van zijn moeder. Jesse voelt aan zijn hals. Daar hangt een ketting met een hangertje van een haaientand. ‘Dat beschermt je tegen alles,’ had mama hem verteld. ‘Ook tegen trollen, vampiers, weerwolven, spoken en... monsters?’ vroeg hij toen hij het kreeg. Ze knikte. ‘Tegen alles,’ had ze gezegd. Jesse wrijft over de haaientand. Alsof het de wonderlamp van Aladin is. Maar dat is het niet. En wensen komen daardoor ook niet uit.’

kindervoorstelling | De woeste woning 7+

Thomas is er van overtuigd dat het spookt in het huis aan de overkant. Hij ziet lichten die plotseling aangaan, ramen die op ogen lijken, alsof er een monster woont. En dan woont er ook nog een enge man die op een oude tovenaar lijkt. Het huis draagt een geheim. Het huis... leeft! Iedereen verklaart Thomas voor gek, maar zijn vriendinnetje Loena gelooft hem. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken het verrassende geheim van de woeste woning.
Inspiratiebron voor ‘De woeste woning’ is de animatiefilm Monster House.
Reserveer hier je kaarten >

Dolfje Weerwolfje in het Filmhuis

Op woensdag 11 oktober draait het Filmhuis in het kader van de Kinderboekenweek de film 'Dolfje Weerwolfje' (6+).
Ook hiervoor kun je via onze site kaarten bestellen >