Kinderboekenweek in Purmerend

Let op: onderstaande informatie heeft betrekking op de kinderboekenweek van 2018. In 2019 wordt een nieuw programma opgesteld.

Van 3 t/m 14 oktober 2018 is het KINDERBOEKENWEEK en in Purmerend is er dan van alles te doen:

WO 3 OKT | 10.00 – 12.00 | DE SCHRIJVER LEEST VOOR | BOEKHANDEL HET LEESTEKEN
De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Tijdens de Kinderboekenweek krijg je dit boek cadeau bij een besteding van minstens e 10,- aan kinderboeken.
Boekhandel Het Leesteken heeft een meet & greet met schrijfster Annemarie van der Eem van het geweldige prentenboek Ik wil een leeuw! Annemarie leest voor en gaat leeuwen knutselen met de kids. Alles gebeurt tijdens een liveopname van het radioprogramma Koffie Lokaal van radio Purmerend dat geheel in het teken staat van de Kinderboekenweek.

ZA 6 OKT | 10.00 – 16.00 | WAT IS WEL EN WAT IS NIET WAAR? | BIBLIOTHEEK
Een konijn heeft meer botjes in zijn lijf dan een mens, een vleermuis is blind en kun je de Chinese muur nu echt vanuit de ruimte zien? Ook de wetenschap heeft fake-news. Controleer samen met je vriend of vriendin of de weetjes kloppen. Bij inleveren van je antwoorden ontvangen jullie beiden een hip vriendschapsbandje. Ook maak je kans op een Bibberbotje!

ZO 7 OKT | 12.30 – 16.00 | KINDERBOEKENWEEKFEEST | THEATER DE PURMARYN
Scroll door naar beneden voor onze activiteiten.

ZO 14 OKT | 12.30 – 15.30 | TOT SLOT IN DE BIBLIOTHEEK | BIBLIOTHEEK
OLLE EN DE BOEKENVLOEK 6+ Brenda Heijnis, de schrijver van dit boek, komt vertellen en signeren.
PIMP YOUR FRIEND 6+ Dit is een knutselmiddag waar je samen werkt aan een levensgroot kunstwerk, onder begeleiding van Cultuurhuis Wherelant.
THEA TAAL 4+ leest voor uit een boek met een belangrijk onderwerp: vriendschap.
SPELLEN EVENT 4+ Iedereen mag meedoen met leuke en uitdagende, bekende en onbekende spelletjes. Samen met The Mystery Game.

ZO 7 OKT KINDERBOEKENWEEKFEEST IN DE PURMARYN

Op zondag 7 oktober organiseren Bibliotheek Waterland, Boekhandel Het Leesteken, Theater De Verbeelding en de Purmaryn een feest! Vanaf 12.30 uur kun je struinen over de boekenmarkt in de foyer van het theater en er zijn twee mooie voorstellingen:

POPPENTHEATER KOEKLA 4+
De prachtige fantasievolle voorstelling Het Spookje is geïnspireerd op het sprookje Doornroosje. Deze voorstelling is te zien in de kleine zaal van de Purmaryn en wordt aangeboden door Theater De Verbeelding.
ZONDAG 7 OKTOBER | 13.30 UUR | THEATER DE PURMARYN

DE BRIEF VOOR DE KONING, DE MUSICAL 8+
Een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie. Naar één van de beste kinderboeken allertijden; De Brief voor de Koning van de beroemde schrijfster Tonke Dragt.
ZONDAG 7 OKTOBER | 14.00 UUR | THEATER DE PURMARYN

OP DE FOTO MET JIP EN JANNEKE
Iedereen kent Jip en Janneke, de buurkinderen die allerlei avonturen beleven. Wil jij met jouw beste vriendje op de foto? Samen met Jip en Janneke? Dat is natuurlijk wel heel leuk!

THEA TAAL
Kom erbij! Tussen de voorstellingen door leest Thea voor uit een boek met een belangrijk onderwerp: vriendschap. Echte vriendschap maar ook over ruzie en weer goed maken. Aan haar zijde meneer Apenstaartje, haar BFF.

SCHRIJFWEDSTRIJD PENVRIENDEN
Stel je voor dat jouw favoriete kinderboekenfi guur en jij elkaar brieven stuurden, als echte penvrienden! Aan wie zou jij dan je brief willen sturen en wat zou je schrijven? Tijdens de Kinderboekenweek staan er in Het Leesteken, de bieb en het theater speciale brievenbussen. Hier kun jij je brief in doen. De mooiste brief krijgt antwoord van de penvriend (!) en wint daarmee ook nog eens 4 kaarten voor VET Kindercabaret 6+ op zondagmiddag 21 oktober in Theater de Purmaryn in Purmerend ... voor jou, je vader of moeder en natuurlijk twee vrienden.

Kijk op depurmaryn.nl/schrijfwedstrijd hoe je mee kunt doen.