Coronatoegangsbewijs

Vanuit het RIVM is besloten dat vanaf 25 september het tonen van een coronatoegangsbewijs in het theater verplicht is. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder. Je kunt op 3 manieren het coronatoegangsbewijs krijgen:

1. Vaccinatiebewijs
Hiermee wordt een volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin bedoeld. In Nederland is een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen RIVM of GGD. 

2. Herstelbewijs
Bewijs dat u minder dan minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden hersteld bent van corona.

3. Testbewijs
Dit is een negatieve testuitslag van minder van 24 uur voor de activiteit. Via www.testenvoortoegang.org kunt u een afspraak maken voor een gratis coronatest.

Voorafgaand aan een voorstelling zullen wij uw coronatoegangsbewijs controleren. Het gele boekje of bewijs van inenting is niet geldig als bewijs.

U kunt uw bewijs op de volgende manieren tonen.

CoronaCheck - app
De CoronaCheck werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en Google Play Store. Via deze app kunt u een bewijs aanmaken in de vorm van een QR code. Wij zullen deze QR code scannen. Overigens laat de QR-code niet zien of u getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. Onze medewerker ziet enkel de voorletters van uw naam, geboortedag en -maand en een groen scherm om aan te geven dat het coronatoegangsbewijs geldig is. Wij slaan deze gegevens niet op.

Papieren coronabewijs
Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw coronabewijs liever op papier? Ga dan naar coronacheck.nl om een papieren versie te printen. Print deze van te voren uit en neem deze op dag van de voorstelling mee. Vergeet niet uw legitimatie mee te nemen, wij zullen u namelijk naast het coronatoegangsbewijs ook vragen om uw identiteitsbewijs te tonen.

Let op! ​Dit zijn de regels die op dit moment gelden. Indien er maatregelen worden versoepeld of juist aangescherpt, dan zullen wij u hierover informeren.