Corona updates

De maatregelen rond het coronavirus hebben veel impact op de cultuursector. En dus ook op Theater de Purmaryn. Op deze pagina vindt u het laatste nieuws.

Voorstellingen t/m 18 december geannuleerd

Vrijdag 26 november heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. De komende 3 weken moeten wij om 17.00 uur sluiten en moet er 1,5 meter afstand worden gehouden. Dit betekent voor ons dat de voorstellingen tussen 28 november en 18 december niet door kunnen gaan.

Iedereen die kaarten heeft voor deze periode houden wij per mail op de hoogte.
Een overzicht met alle voorstellingen en de actuele status hiervan vindt u hier >

Hoe ziet een theaterbezoek eruit?

Wij werken met een coronatoegangsbewijs. Dit is vanuit de overheid verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Met deze maatregelen mogen wij onze volledige zaalcapaciteit gebruiken, hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden worden tussen het publiek en hoeft u geen mondkapje te dragen.

De zaal gaat een half uur voor aanvang open. Omdat we in onze foyer niet iedereen een vaste zitplaats kunnen bieden vragen we u direct plaats te nemen in de zaal. Drankjes mogen mee de zaal in.

We proberen zoveel mogelijk voorstellingen zonder pauze te spelen. Mocht er toch een pauze zijn dan vragen we u in de zaal te blijven zitten. De toiletten zijn tijdens een pauze wel gewoon te gebruiken.

Let op, dit zijn regels die op dit moment gelden. Als er maatregelen versoepeld of juist aangescherpt worden dan zullen we u daarover informeren.

Coronatoegangsbewijs

Welke toegangsbewijzen zijn geldig en hoe vraagt u deze aan? Meer informatie daarover vindt u hier >

'Hoe langer een zaal leeg staat,
hoe groter de belofte wordt die in haar woont.' 

Samen met 400 andere culturele instellingen brengen wij een boodschap van hoop. Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement.
Het kunstwerk, bestaande uit een column (geschreven door Jan Beuving) en een video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. Wij kijken reikhalzend uit naar dat moment.
 
Klik hier voor deze prachtige video en droom met ons mee >